Delfos

Dr. Martine Delfos

Klinisch psycholoog
3 opnames
Dr. Martine Delfos is biopsycholoog en werkzaam als onderzoeker, docent, therapeut en schrijfster.

Delfos studeerde klinische research aan de Universiteit Utrecht en Franse taal en letterkunde, waarna ze promoveerde op een onderzoek naar rouwverwerking bij Franse schrijvers. Sinds 1975 werkt ze in de praktijk en ze is gespecialiseerd in relatietherapie, autisme, traumaverwerking en eetstoornissen.

Delfos richtte in 1997 het Psychologisch Instituut voor Consultatie, Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek (PICOWO) op waar onderzoek wordt gedaan in verschillende vakgroepen naar anorexia, autisme, seks en media en computersimulaties.

Delfos geeft sinds 2008 les aan de hogeschool Edith Stein. In 2010 werd ze gastdocent aan de International University of Sarajevo en sinds 2011 is ze gastdocent aan de Universidad Central del Ecuador, in Quito. In beide landen helpt ze autismehulp te ontwikkelen via een UAEG, Universities Autism Expertise Group.

Ze heeft verschillende boeken gepubliceerd waaronder Luister je wel naar míj?! Gespreksvoering met kinderen tussen vier en twaalf jaar (SWP, 2011 [16e druk]) en De schoonheid van verschil. Waarom mannen en vrouwen verschillend zijn én hetzelfde(Pearson, 2010 [5e druk]).