Muijsenbergh

Prof. dr. Maria van den Muijsenbergh

Huisarts
2 opnames & 1 event
Prof. dr. Maria van den Muijsenbergh is huisarts sinds 1983. Als bijzonder hoogleraar Gezondheidsverschillen en Persoonsgerichte Integrale Eerstelijnszorg is zij betrokken bij het Radboudumc Nijmegen en het expertisecentrum gezondheidsverschillen Pharos.

Met haar onderwijs en onderzoek heeft ze als doel om de gezondheidsachterstand te verkleinen van bevolkingsgroepen die sociaaleconomisch achterblijven. Daarvoor neemt zij deel aan veel zorgprojecten in Nederland en op het wereldtoneel. Ook schreef zij samen met Eldine Oosterberg het leerboek voor huisartsen Zorg voor laaggeletterden, migranten, en sociaal kwetsbaren in de huisartsenpraktijk. In 2014 kreeg zij de Ab Harrewijnprijs voor de oprichting van de Stichting Wereldvrouwenhuis Mariam van Nijmegen.

Van den Muijsenbergh is onder andere lid van de raad van toezicht van Patiëntenfederatie Nederland en voorzitter van de WONCA World Special Interest Group on Migrant Care bij de wereldorganisatie van wetenschappelijke huisartsenverenigingen.

Van den Muijsenbergh promoveerde aan de Universiteit Leiden, waar ze eerder ook geneeskunde studeerde. Zij voltooide de huisartsenopleiding in Noordwijk aan Zee.

Foto: Pharos