Mil

Dr. ir. Marc van Mil

Biomedisch onderzoeker
3 opnames & 2 events
Dr. ir. Marc van Mil is universitair hoofddocent en onderwijsonderzoeker bij de opleiding Biomedische Wetenschappen in het UMC Utrecht.

Sinds 2013 is van Mil universitair hoofddocent biomedische genetica, onderwijsinnovator en onderwijsonderzoeker bij de opleiding Biomedische Wetenschappen in het UMC Utrecht. Hij leidt de onderzoeksgroep ‘Oog voor Impact’, waarin hij het belang en de kracht van interdisciplinariteit en perspectiefwisseling binnen het universitair onderwijs onderzoekt.

Van Mil treedt regelmatig naar buiten als DNA-docent voor een breed publiek. Zo ontwikkelde hij de Reizende DNA-labs, waarmee studenten naar middelbare scholen reisden om les te geven over DNA. Als vervolg hierop organiseert van Mil vanaf 2022 het Reizende Embryolab voor scholen. Ook was hij ambassadeur van de Nationale DNA-dialoog, waarin hij het maatschappelijke debat over het wel of niet aanpassen van DNA van embryo’s voor het voetlicht probeerde te brengen.

Daarnaast ontwikkelde en testte van Mil innovatieve leerbenaderingen. Zijn eigen vaardigheden bleven niet onopgemerkt, in 2017 ontving hij namelijk de landelijke ‘Docent van het jaar’-prijs.