Burgers

Mr. dr. Laura Burgers

Jurist
2 opnames & 1 event
Mr. dr. Laura Burgers is universitair docent bij het Amsterdam Centre for Transformative private law (ACT) aan de Universiteit van Amsterdam.

Burgers promoveerde november 2020 aan de UvA op onderzoek naar de democratische legitimiteit van klimaatrechtszaken. In haar proefschrift 'Justitia, the People’s Power and Mother Earth; Democratic legitimacy of judicial law-making in European private law cases on climate change' stelt ze de vraag in hoeverre de Europese rechter moet inspringen en opkomen voor belangen van mensen in de armste landen, dieren, natuurgebieden en toekomstige generaties als het om klimaatverandering gaat.

In haar huidige onderzoek richt Burgers zich vooral op de rechten van de natuur. Daarnaast is ze een van de nationale experts binnen het VN-programma Harmony with Nature.

November 2020 verscheen de essaybundel 'De stem van de Noordzee' bij Uitgeverij Boom filosofie, waarvoor ze het essay 'De duizelingwekkende reis van Sam de Zeeforel, of: van mensenrechten naar zeerechten' schreef. In 2017 verschenen meerdere essays van haar hand in de bundel 'Blikopener; perspectieven van geëngageerde twintigers' bij Uitgeverij AUP. Daarnaast publiceerde ze samen met haar vader componist Simon Burgers de jeugdromans 'Copycat; oog in oog met je dubbelganger' (2011) en 'Het Morelli principe; drie dagen om een ramp te voorkomen' (2014).