Warwick

Prof. dr. Kevin Warwick

Natuurkundige
1 opname
Prof. dr. Kevin Warwick is hoogleraar Cybernetica bij de Universiteit van Reading in Engeland. Hij doet onderzoek naar kunstmatige intelligentie, robots en biomedische technologie.

Warwick heeft verschillende baanbrekende experimenten uitgevoerd op het gebied van extra-zintuigelijke communicatie tussen mens en computer. Zo was hij de eerste die twee menselijke zenuwstelsels elektronisch met elkaar liet communiceren. Zijn onderzoeksgroep heeft verschillende robots ontworpen en gebouwd, die onder andere te zien zijn in verschillende Britse wetenschapsmusea.

Het bijzondere aan het onderzoek van Warwick is dat hij zelf als proefpersoon fungeert en daarmee zelf een echte cyborg is geworden. In 1998 liet hij een chip in zijn arm implanteren die signalen uitzond naar een computer in het instituut waar hij werkt. Daardoor kon hij deuren, lichten en radiatoren bedienen zonder een vinger te hoeven uitsteken. In 2002 volgde een tweede operatie, waarbij een implantaat in zijn arm werd geplaatst dat signalen in de zenuwcellen van zijn arm kon meten en uitzenden. Via het implantaat kon hij ook een kunstmatig gevoel opwekken bij iemand anders. Dit toonde Warwick aan met hulp van zijn vrouw, die ook een implantaat in haar arm kreeg.