Vliet

Dr. Harry van Vliet

Mediawetenschapper
1 opname
Harry van Vliet is sinds 2007 professor Crossmedia Business bij de Faculteit Communicatie en Journalistiek van Hogeschool Utrecht.

Daarvoor is Van Vliet werkzaam geweest bij het Telematica Instituut (tegenwoordig Novay) te Enschede als senior wetenschappelijk onderzoeker en senior business developer op het gebied van media en cultureel erfgoed. In 1991 promoveerde hij aan de faculteit Letteren van de Universiteit Utrecht. Zijn onderzoek was gericht op emotionele ervaringen van film en televisie.
Hij heeft ruime ervaring als projectmanager en onderzoeker binnen kleinschalige en grootschalige projecten en programma's met meerdere partners. Momenteel geeft hij leiding aan het Crossmedialab, de werkplaats van het lectoraat, dat onderzoek verricht naar crossmediale ontwikkelingen en toepassingen op de gebieden van media en cultureel erfgoed. Over dit onderzoek wordt onder andere gepubliceerd in de zogenoemde Cell Cahiers, waarvan inmiddels twee delen zijn verschenen: De Digitale Kunstkammer, over cultureel erfgoed, en Wijs met Media, over mediawijsheid. In de serie Cell Cahiers Light zijn onlangs de publicaties Museumkompas en Ikweetwatditisverschenen. Momenteel is een publicatie in voorbereiding over de beleving van festivals. De activiteiten en resultaten van het Crossmedialab zijn te volgen via www.crossmedialab.nl.