Plantinga

Dr. Esther Plantinga

Diergeneeskundige
3 opnames
Esther Hagen-Plantinga (1975) is werkzaam als universitair docent-onderzoeker aan de afdeling diervoeding van de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. Haar expertise ligt op het gebied van (veterinaire) voeding van gezelschapsdieren.

Esther Hagen-Plantinga is geboren in 1975, te Hoorn (N-H). Na het behalen van haar vwo-diploma in 1994 is zij dier- en veehouderij gaan studeren aan de Hogere Agrarische School in Delft, om in 1996 de overstap te maken naar de studie Diergeneeskunde. In 2000 behaalde zij haar doctoraal diergeneeskunde, en in 2004 heeft zij haar dierenartsdiploma behaald, specialisatierichting gezelschapsdieren. In 2003 heeft zij tevens een doctoraat ontvangen als gevolg van een promotietraject op gebied van gezelschapsdierenvoeding, genaamd Meervoudig onverzadigde vetzuren en chronisch nierfalen bij de kat.

Momenteel is Esther werkzaam als universitair docent-onderzoeker aan de afdeling diervoeding van de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. Tevens is zij in opleiding tot het behalen van haar Europees specialisme op het gebied van veterinaire gezelschapsdierenvoeding. Daarnaast heeft Esther een diervoedingsadviesbureau, genaamd Nutrissues, waarbij zij dierenartsen, diereigenaren en diervoedingsbedrijven adviseert op het gebied van honden- en kattenvoeding.