Stam

Prof. dr. Erik Stam

Econoom
6 opnames & 1 event
Prof. dr. Erik Stam is Academisch Directeur van het Utrecht Center for Entrepreneurship en hoogleraar aan de Utrecht University School of Economics.

Stam doet onderzoek naar ondernemerschap wereldwijd, en in het bijzonder naar veranderingen in Nederland. Hij kijkt daarbij niet alleen naar de omslag in ondernemerscultuur maar ook naar de impact van ondernemerschap.

Hij studeerde economie en geografie aan de Universiteit Utrecht. Daarna was hij werkzaam bij het Max Planck Institute of Economics (Jena), de University of Cambridge, en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Hij is momenteel Academisch Directeur van het Utrecht Center for Entrepreneurship (www.utrechtce.nl, een joint venture van de UU en het UMCU) en hoogleraar aan de Utrecht University School of Economics.

De missie van het Utrecht Center for Entrepreneurship is om studenten en medewerkers kennis te laten maken met ondernemerschap en hen voor te bereiden op het ondernemerschap. Entrepreneurship that makes a difference: studenten en medewerkers maken verschil in de maatschappij met de vernieuwende toepassing van hun disciplinaire (wetenschappelijke) kennis.