Uhm

Dr. Daan van Uhm

Criminoloog
1 opname & 1 event
Criminoloog dr. Daan van Uhm is als universitair docent verbonden aan het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen van de Universiteit Utrecht.

In zijn onderzoek richt Van Uhm zich vooral op de toenemende 'groene misdaad'. Door de mondiale schaarste aan natuurlijke hulpbronnen schakelen transnationale criminele organisaties steeds vaker over van drugs- en mensenhandel, naar de illegale handel in natuurlijke hulpbronnen. Van Uhm wil begrijpen waarom en op welke manier deze omslag plaatsvindt. Voor dit onderzoek ontving hij in 2018 de prestigieuze Veni-subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

In 2016 promoveerde Van Uhm met zijn proefschrift 'The Illegal Wildlife Trade: Inside the World of Poachers, Smugglers and Traders' aan de Universiteit Utrecht.

Van Uhm is voorzitter van de Green Criminology Division van de Nederlandse Vereniging voor Criminologie, en als bestuurslid onder andere verbonden aan het Centre for Information and Research on Organised Crime en Stichting No Wildlife Crime.

Foto: Sascha Schalkwijk