Leget

Prof. dr. Carlo Leget

Zorgethicus
3 opnames & 1 event
Carlo Leget is werkzaam als hoogleraar in Zorgethiek en bijzonder hoogleraar palliatieve zorg aan de Universiteit voor Humanistiek.

Leget onderzoekt thema's als hoop, aandacht en kwetsbaarheid vanuit een medisch-ethisch perspectief. Inspiratie daarvoor heeft hij opgedaan in zijn praktische werk in verpleeghuizen. In 2012 is hij benoemd tot hoogleraar Zorgethiek en Geestelijke begeleidingswetenschappen aan de Universiteit voor Humanistiek. Eerder werkte hij als Universitair hoofddocent zorgethiek voor Tilburg Universiteit en het UMC St. Radboud. Hij schreef verschillende boeken waaronder ‘Ruimte om te sterven: een weg voor zieken, naasten en zorgverleners’ (Tielt: Lannoo 2012), en ‘Art of living. Art of dying. Spiritual care for a good death’ (London and Philadelphia: Jessica Kingsley Publishers 2017) dat ook in het Spaans en Duits vertaald is.

Leget promoveerde als theoloog in 1997 aan de Universiteit Utrecht met zijn proefschrift Living with God: Thomas Aquinas on the Relation Between Life on Earth and 'Life' After Death.