Boin

Prof. dr. Arjen Boin

Politicoloog
1 opname & 1 event
Prof. dr. Arjen Boin is hoogleraar Publieke Instituties en Openbaar Bestuur aan de Universiteit Leiden. Hij onderzoekt wat een politieke respons in crisistijd succesvol maakt, onder andere tijdens de coronacrisis.

Daarnaast is Boin eigenaar en consultant bij Crisisplan BV, een adviesbedrijf in crisismanagement. Voor zijn hoogleraarschap in Leiden was hij hoogleraar Publiek Bestuur en Crisismanagement aan de Universiteit Utrecht en universitair hoofddocent Bestuurskunde aan de Louisiana State University in de VS.

Boin is co-auteur van het wetenschappelijke boek The Politics of Crisis Management (2005), dat bekroond werd met de ASPA Herbert A. Simon Book Award. In 2019 publiceerde hij het boek Managing Hurricane Katrina, over welke lessen te trekken waren uit de politieke respons op natuurramp Katrina.

Boin was redactielid van meerdere vakbladen en wetenschappelijke tijdschriften over openbaar bestuurskunde. Hij studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Leiden en verwierf daar ook zijn PhD.