Nooit meer anoniem

Aankomend

Geen aankomende events

Geweest

Nog geen events geweest

Artikelen

Nog geen artikelen in deze serie

Over deze serie

Heb je je wel eens afgevraagd hoeveel informatie er over jou bij anderen bekend is? Onder invloed van moderne technologie hebben we steeds meer van onze privacy ingeleverd. Camera's in winkels en in mobieltjes zorgen ervoor dat we ons nergens meer onbespied hoeven te wanen. Ook de overheid oefent steeds meer controle uit op haar burgers met het oog op de staatsveiligheid en stuit daarbij op verrassend weinig weerstand. Je hebt toch zeker niets te verbergen? Maar wat gebeurt er met al die privé-gegevens? En leidt dit inderdaad tot meer veiligheid?

In deze lezingenserie buigen wetenschappers zich over het verlies van privacy in het internettijdperk. Zij zullen laten zien hoe je een mooi CV kunt achterlaten op internet, zonder dat een eventuele baas die genante foto uit de kroeg in handen krijgt! Het web is namelijk net een dorp en een oordeel snel geveld. En zelfs instanties als de belastingdienst kunnen al meekijken op je Hyvesprofiel. Ook het risico dat iemand met kwade bedoelingen je identiteit steelt is niet denkbeeldig. Ben je nergens meer anoniem? Waar ligt de grens? Genoeg stof voor een debat.

De serie wordt georganiseerd in samenwerking met het Rathenau Instituut. Het Rathenau Instituut laat de invloed van wetenschap en technologie op ons dagelijks leven zien en brengt de dynamiek ervan in kaart door onafhankelijk onderzoek en debat.

Sprekers: dr. Albert Benschop, prof. mr. Corien Prins, drs. Menno van Doorn, prof. dr. mr. Jan Grijpink, drs. Sjoera Nas, dr. ir. Geert Munnichs, Peter Muijen.

In samenwerking met Rathenau Instituut