Lunch good science bad science

Aankomend

Geen aankomende events

Geweest

Nog geen events geweest

Over deze serie

Wetenschappelijke kennis is de uitkomst van een proces waarin hypotheses, het doen van experimenten en de analyse van resultaten een grote rol spelen. Helaas gaat er in dit proces wel eens iets mis. De wegen van de wetenschapsbeoefening zijn bezaaid met valkuilen.

Deze serie lunchlezingen brengt de valkuilen van wetenschappelijk onderzoek in beeld. Met behulp van aansprekende voorbeelden benoemen onderzoekers uit diverse disciplines schijnverbanden, drogredenen, politieke correctheid en verkeerd gebruik van statistiek. Eenmaal zichtbaar zul je de valkuilen overal herkennen.

Boekhandel Broese stelt elke week twee boeken beschikbaar voor verloting en de FBU verzorgt broodjes en melk, zolang de voorraad strekt.

Deze reeks is geïnspireerd door het boek Bad Science van dr. Ben Goldacre, waarin hij valkuilen in de wetenschap aan het licht brengt. Elke tak van wetenschap kent zo zijn moeilijkheden. Tijdens de lunchlezingen dit voorjaar vertellen Utrechtse wetenschappers over de Good en de Bad uit hun vakgebied.

Sprekers: Hans van Maanen, dr. Ignace Hooge, dr. Liesbeth Noordegraaf-Eelens, dr. Ria van der Lecq, prof. dr. Arno Hoes, prof. dr. Johanna Fink-Gremmels, dr. Elisabet Rasch.

In samenwerking met:

Boekhandel Broese sponsort de boekverloting en het FBU verzorgt de broodjes en melk, zolang de voorraad strekt.