Wild in Drenthe

Wolf gespot in Drenthe
Leestijd 1 minuut — Ma 2 maart 2015

De wolf is teruggekeerd in Nederland. Bijna 120 jaar lang was Nederland wolfvrij, maar dit weekend liet het roofdier zich meerdere keren zien in Drenthe. Er zijn zelfs bewegende beelden van. Natuurliefhebbers zijn enthousiast, maar boeren zijn minder blij. Hun vee loopt gevaar, zo is er al een schaap doodgebeten. Voor de wolf zelf is Nederland ook niet de ideale leefplaats, vanwege de vele wegen en het verkeer.

De bevolking in Europa groeit en tegelijkertijd rukt de (wilde) natuur op. Dat levert mooie plaatjes op, maar leidt ook tot conflict. Gaan mens en natuur in Europa goed samen? Bekijk de lezing Stad en natuur met directeur van het WNF Johan Gronden en sociaal geograaf prof. Martin Dijst. Op dinsdag 10 maart spreken Gert Polet (Natuurbescherming WNF) en Wouter Helmer (Rewilding director) over wild in Europa. Hoe wild kan het worden?