Hoe is het nu met? - deel 4: Prof. dr. Hemmo Drexhage

Toen prof. dr. Hemmo Drexhage nog studeerde was immunologie geen apart vakgebied, het was slechts een hobby was een paar professoren.
Leestijd 1 minuut — Vr 4 januari 2013

Toch werd hij er door gegrepen en zag hij de potentie van de wetenschap die onderzoek doet naar het immuunsysteem, zo blijkt uit het onderstaande 'Hoe is het nu met?'-filmpje dat studenten voor Studium Generale maakten. Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met psychiatrische stoornissen, waaronder schizofrenie en bipolairiteit (wisselende stemmingen) en de relatie van deze psychiatrische aandoeningen met auto-immuunziekten, zoals auto-immuunziekten aan de schildklier (bijvoorbeeld hypothyreoidie). De lezing die hij gaf bij Studium Generale over de relatie tussen lichaam en geest in de immunologie kun je hier terugkijken.