Het Studium Generale Magazine

Voilá: het eerste digitale Studium Generale Magazine. Het tijdschrift waarin je een kijkje achter de schermen kan nemen.
Leestijd 1 minuut — Vr 21 december 2012

Hoe komen onze programma's tot stand? Hoe doen we inspiratie op? Hoor wat je nog niet eerder hoorde. Met achtergrondverhalen, interviews en columns en verdiep je verder in de thema's die het afgelopen jaar de revue passeerden.

Met onder andere:
Prof. dr. Bert Theunissen die uitlegt waarom een natuurlijk evenwicht helemaal niet bestaat. Prof. dr. Jelle Reumer die betoogt in zijn column dat in relatie tot verslaving de grens tusssen pret en ellende erg dun is. Scheidend voorzitter van het College van Bestuur Yvonne van Rooy over het belang van Studium Generale. Prof. dr. Jan van Hooff die laat zien dat apen net als mensen lachen. Columns van Ann-Sophie Lehmann over materialen, Stefan Verwer (lokaalmondiaal) over betrokkenheid van burgers, Frans van Dam (CSG) over het framen van de voedingswetenschappen en Jan Staman over het Rathenau Instituut. Daarnaast bijdragen van Harm Oving (NTR), Leena Srivastava (TERI), Martin Cohen (Lecturenet) en prof. dr. Hans Achterhuis en Henk Steenhuis over de Tegendenkers.

Ook zijn er korte films en samenvattingen van de afgelopen series te vinden in het magazine. Kortom, genoeg om de kerstvakantie mee door te komen.

Download het tijdschrift als pdf of bekijk het hier online.