Paul Auster - Reading the City: The story about what it means to be alive

Geen richtinggevoel hebben – typisch een vrouweneigenschap. En een eigenschap van Paul Auster.
Leestijd 1 minuut — Do 3 mei 2012
Reading the City Paul Auster

In zijn nieuwste boek Winterlogboek schrijft hij erover hoe hij altijd gedesoriënteerd uit de metro komt, hoe hij in het rechthoekige stratenplan van New York weet te verdwalen, hoe hij zelfs verkeerd loopt als hij rekening houdt met zijn belabberde gevoel voor oost en west, noord en zuid. Herkenbaar, net als die innerlijke gesprekken waarin je je al dan niet niet falende richtinggevoel om de tuin probeert te leiden. (En hoera voor de iPhone met gps.) Ook in zijn lezing zaterdag bij City2Cities kwam Auster erop terug. Later die avond wees ik hem de weg naar de wc. 'I will come back looking for you!' zei hij. Ik bleef toch maar op hem staan wachten, want de portier had ook de lichten al uitgedaan.

Lees hier verder: Paul Auster – Winterlogboek: The story about what it means to be alive (without wanting to sound pompous). De hele lezing met het daaropvolgende interview is hier terug te zien.