De oplossing voor voedselschaarste?

Bij toeval ontdekte cameraman en ecoloog John Liu een systeem dat een oplossing kan bieden voor wereldwijde voedselschaarste én dat volledig in harmonie met de natuur en lokale bevolking kan bestaan.
Leestijd 1 minuut — Za 5 mei 2012

Het is een vinding die de hele wereld op z'n kop zal doen staan, aldus Liu. De lokale bevolking van een lössplateau in China - een lössplateau dat bijna zo groot is als Nederland - liet hun dorre leefomgeving binnen enkele jaren transformeren in een weelderige oase. Nadat Liu dat zag, heeft hij er een wereldwijde missie van gemaakt woestijnen te vergroenen en biodiversiteit te herstellen. Onlangs besteedde Tegenlicht een uitzending aan zijn revolutionaire missie. Kijk de uitzending terug op de site van Tegenlicht.

In de serie Rights to a green future spraken verschillende onderzoekers uit verschillende disciplines van internationaal recht tot filosofie over het wereldwijde klimaatvraagstuk met betrekking tot mensenrechten. Kijk bijvoorbeeld de lezing van prof. dr. Rosemary Rayfuse over collectieve actie in strijd tegen verdere versterking van het broeikaseffect. Prof. dr. Lennart Olson sprak over de impact van klimaatverandering.