Beter rekenen door stroomstoten

Wiskundeknobbel door hoogspanning?
Leestijd 1 minuut — Vr 23 september 2011

Onderzoekers in Engeland hebben ontdekt dat als ze een lage spanning door een bepaald hersengebied sturen bij mensen met dyscalculie (soort nummerblindheid), ze beter gaan rekenen. Bij een test kreeg 1 groep een lading van 1 milliampère door een specifiek hersengebied en de andere groep kreeg ook een stroomstootje maar dan in een gebied van de hersenen dat geen rol speelt bij rekenen. De groep die de stroom door het rekengebied toegediend kreeg, losten twee keer zo snel de gegeven sommen op dan de controlegroep.

Ga zelf niet met je vinger in het stopcontact als je niet goed kan rekenen maar wacht op meer onderzoeksresultaten waardoor je misschien met een simpel pilletje je rekenachterstand kan inhalen!