Maken we ons te druk over gender?

10
jun
2024

Maken we ons te druk over gender?

Dialoog diners
Historicus prof. Geertje Mak over genderidentiteit. Wat zegt de wetenschap?

Terwijl sommigen strijden voor nieuwe genderhokjes, gaat het in datingprogramma’s juist vaak over typisch ‘mannelijke’ en ‘vrouwelijke’ eigenschappen. Waarom houdt genderidentiteit ons zo bezig? En is dat iets van de laatste jaren? Welke betekenissen heeft het woord 'gender' allemaal? En wat leert de geschiedenis ons hierover? Met historicus prof. Geertje Mak (UvA) praten we over het verleden en heden van het genderdebat.

Over de Dialoog Diners

Zit jij wel eens aan tafel met een mond vol onuitgesproken meningen? Lik jij je vingers af bij een portie filosofie op je bord? Ben je benieuwd naar het smakenpalet van (on)bekenden en experts op het gebied van criminaliteit, man-vrouwverschillen of het eten van vlees? In deze serie bieden we gepeperde thematische maaltijden, smaakvol gezelschap en een snufje nieuw inzicht. Ga met tafelgenoten en wetenschappers in gesprek over maatschappelijke vragen en dilemma’s. Schuif je ook aan?

De chef-kok van NAR - café der kunsten, tovert een speciaal driegangendiner op tafel met gerechten die aansluiten bij het gesprek van de avond. De inloop is vanaf 18:00 uur. Het programma start om 18:30 uur en kost €34,50 voor  (€26,00 voor studenten) het diner, exclusief drankjes.

Hoe werkt het? Je kunt voor het diner reserveren met een aanbetaling van €15,00 per persoon via de ticketlink hieronder. Per boeking wordt er daarnaast €2,50 aan servicekosten gerekend. De rest van het bedrag voor het diner en de drankjes betaal je op de avond zelf.

NAR - café der kunsten

NAR is een restaurant, podium, bar, club en een expositieruimte. Doordeweeks kun je heerlijk eten en in de weekenden zijn er regelmatig knoertgezellige happenings. Bij NAR trakteren we je op een origineel decor waar je kunt komen genieten van smakelijk eten, streekbieren, mooie cocktails en een uiteenlopende culturele (nacht)programmering.

Spreker

Datum & tijd
Maandag 10 juni 2024 (18:30-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
€ 34,50
Aanmelden
Direct in je agenda

Over deze serie

Dialoog diners

In deze serie bieden we gepeperde thematische maaltijden, smaakvol gezelschap en een snufje nieuw inzicht. Ga met tafelgenoten en wetenschappers in gesprek over maatschappelijke vragen en dilemma’s. Schuif je ook aan?