Geef je niks om dieren als je vlees, zuivel en eieren eet?

27
mei
2024

Geef je niks om dieren als je vlees, zuivel en eieren eet?

Dialoog diners
Kunnen we het eten van dierlijke producten wel verantwoorden? Met filosoof dr. Jeroen Hopster en dierwetenschapper prof. Saskia Arndt.

Kalfjes weghalen bij hun moeder, kippen in kleine hokken en biggen zonder staartje. We wéten dat dierenwelzijn regelmatig in de knel komt, maar moeten óók elke dag eten op tafel zetten. Dat schuurt. Met filosoof dr. Jeroen Hopster (UU) en dierwetenschapper prof. Saskia Arndt (UU) praten we over ethische consumptie en intensieve veehouderij.

In samenwerking met faculteit Diergeneeskunde.

Over de Dialoog Diners

Zit jij wel eens aan tafel met een mond vol onuitgesproken meningen? Lik jij je vingers af bij een portie filosofie op je bord? Ben je benieuwd naar het smakenpalet van (on)bekenden en experts op het gebied van criminaliteit, man-vrouwverschillen of het eten van vlees? In deze serie bieden we gepeperde thematische maaltijden, smaakvol gezelschap en een snufje nieuw inzicht. Ga met tafelgenoten en wetenschappers in gesprek over maatschappelijke vragen en dilemma’s. Schuif je ook aan?

De chef-kok van NAR - café der kunsten, tovert een speciaal driegangendiner op tafel met gerechten die aansluiten bij het gesprek van de avond. De inloop is vanaf 18:00 uur. Het programma start om 18:30 uur en kost €34,50 voor  (€26,00 voor studenten) het diner, exclusief drankjes.

Hoe werkt het? Je kunt voor het diner reserveren met een aanbetaling van €15,00 per persoon via de ticketlink hieronder. Per boeking wordt er daarnaast €2,50 aan servicekosten gerekend. De rest van het bedrag voor het diner en de drankjes betaal je op de avond zelf.

NAR - café der kunsten

NAR is een restaurant, podium, bar, club en een expositieruimte. Doordeweeks kun je heerlijk eten en in de weekenden zijn er regelmatig knoertgezellige happenings. Bij NAR trakteren we je op een origineel decor waar je kunt komen genieten van smakelijk eten, streekbieren, mooie cocktails en een uiteenlopende culturele (nacht)programmering.

Sprekers

Datum & tijd
Maandag 27 mei 2024 (18:30-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
€ 34,50
Aanmelden
Direct in je agenda

Over deze serie

Dialoog diners

In deze serie bieden we gepeperde thematische maaltijden, smaakvol gezelschap en een snufje nieuw inzicht. Ga met tafelgenoten en wetenschappers in gesprek over maatschappelijke vragen en dilemma’s. Schuif je ook aan?