Science Café: zintuigen

24
okt
2023

Science Café: zintuigen

Science Café Utrecht
Hoe maken onze zintuigen een beeld van de buitenwereld? Met psycholoog Nathan van der Stoep, klinisch neuropsycholoog Irene Huenges Wajer en filosoof Léon de Bruin.

Onze zintuigen worden de hele dag bestookt met geuren, kleuren en geluiden. Ons brein maakt daar op geheel eigen en persoonlijke wijze een samenhangend geheel van. Hoe vormen de hersenen onze ervaring van de wereld? En wat als je een zintuig mist? Met experimenteel psycholoog dr. Nathan van der Stoep (UU), klinisch neuropsycholoog dr. Irene Huenges Wajer (UMC Utrecht) en filosoof prof. Léon de Bruin (RU).

Boost je bewustzijn-challenge

Dit Science Café is het startsein voor de Boost je bewustzijn-challenge. Aan de hand van testjes en opdrachten brengen we onderzoekers en deelnemers met elkaar in contact, met één doel: beter begrijpen welk effect zintuigen hebben op ons gevoel en gedrag. De Boost je bewustzijn-challenge organiseren we in samenwerking met Back to better en de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Meer weten en op de hoogte blijven? Kijk op sg.uu.nl/challenge en schrijf je in voor de speciale challenge-nieuwsbrief.

Sprekers

Datum & tijd
Dinsdag 24 oktober 2023 (20:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Stream
Direct in je agenda

Over deze serie

Science Café Utrecht

Hoe komen we samen uit de wooncrisis? Wat zijn de oorzaken van een depressie? En wie is er verantwoordelijk voor de vervuilde lucht die wij inademen? In het Science Café zoeken we samen met wetenschappers naar antwoorden.