Ongemakkelijk gesprek: Vliegschaamte

31
okt
2022

Ongemakkelijk gesprek: Vliegschaamte

Uitverkocht
Ongemakkelijke gesprekken
Filosoof dr. Naomi van Steenbergen en sociaal psycholoog dr. Félice van Nunspeet over vliegschaamte. Hoe streng moeten we zijn voor onszelf?

We weten het wel: vliegen en vlees eten belasten het klimaat. Maar ons gedrag blijvend veranderen is lastig. Wanneer doen we genoeg? En hoe spreken we anderen aan op hun gedrag? Met filosoof dr. Naomi van Steenbergen (UU) en sociaal psycholoog dr. Félice van Nunspeet (UU).

De chef-kok van Restaurant De Zware Jongens stelt een speciaal driegangendiner samen met gerechten die aansluiten bij het gesprek van de avond. De inloop is vanaf 18:00 uur. Het programma start om 18:30 uur en kost €32,50 (€25,00 voor studenten).

Hoe werkt het? Je kunt voor het diner reserveren met een aanbetaling van €15 via de ticketlink. De rest van het bedrag betaal je op de avond zelf. 

Foto: Jelmer de Haas

De Zware Jongens

De Zware jongens is een 100% onafhankelijk, culinair vegetarisch en cultureel offensief gevestigd aan het Merwedekanaal. Het zinnenprikkelende restaurant met een prachtig podium is gevestigd in het oude Muntgebouw Utrecht. De Zware Jongens beloven alle zintuigen te prikkelen tijdens een bezoek: de koks van Studio Sugar Snap serveren vernieuwende vegetarische gerechten, op de muren van het restaurant zijn de prachtige beelden van de Beeldjutters te zien en uit de speakers knallen feestelijke klanken van live bandjes en DJ’s. Meer info vind je op dezwarejongens.nu.

Sprekers

Datum & tijd
Maandag 31 oktober 2022 (18:30-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
€ 32,50
Aanmelden
Uitverkocht
Direct in je agenda

Over deze serie

Ongemakkelijke gesprekken

In deze serie onderzoeken we de taboes van deze tijd.