Ongemakkelijk gesprek: Geld

6
sep
2022

Ongemakkelijk gesprek: Geld

Ongemakkelijke gesprekken
Hoe ver willen we gaan om ongelijkheid te bestrijden? Met prof. Ingrid Robeyns en dr. Huub Brouwer.

De erfbelasting is misschien wel de minst populaire belasting die er is. Je mag toch zelf wel weten wat je met je zuurverdiende geld doet? Maar door overerving en jubeltonnen neemt de ongelijkheid toe. Met economen en filosofen prof. Ingrid Robeyns (Universiteit Utrecht) en dr. Huub Brouwer (Tilburg University) praten we over hoe ver we willen gaan om welvaart eerlijker te verdelen.

De chef-kok van Restaurant De Zware Jongens stelt een speciaal driegangendiner samen met gerechten die aansluiten bij het gesprek van de avond. De inloop is vanaf 18:00 uur. Het programma start om 18:30 uur en kost €32,50 (€25,00 voor studenten).

Hoe werkt het? Je kunt voor het diner reserveren met een aanbetaling van €15 via de ticketlink. De rest van het bedrag betaal je op de avond zelf.

Foto: Jelmer de Haas

Over De Zware Jongens

De Zware jongens is een 100% onafhankelijk, culinair vegetarisch en cultureel offensief gevestigd aan het Merwedekanaal. Het zinnenprikkelende restaurant met een prachtig podium is gevestigd in het oude Muntgebouw Utrecht. De Zware Jongens beloven alle zintuigen te prikkelen tijdens een bezoek: de koks van Studio Sugar Snap serveren vernieuwende vegetarische gerechten, op de muren van het restaurant zijn de prachtige beelden van de Beeldjutters te zien en uit de speakers knallen feestelijke klanken van live bandjes en DJ’s. Meer info vind je op dezwarejongens.nu.

Sprekers

Datum & tijd
Dinsdag 6 september 2022 (18:30-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
€ 32,50
Aanmelden
Direct in je agenda

Over deze serie

Ongemakkelijke gesprekken

In deze serie onderzoeken we de taboes van deze tijd.