Waar blijft de duurzame landbouw?

2
mrt
2021

Waar blijft de duurzame landbouw?

Livestream
Weg van de weerstand
Politicoloog dr. Herman Lelieveldt belicht de knelpunten op de weg naar een voedselsysteem dat wél houdbaar is.

De landbouw speelt een cruciale rol bij de verduurzaming van ons voedselsysteem. Velen vinden daarom dat Nederlandse boeren hun werkwijze drastisch moeten veranderen. Maar kunnen boeren dat wel in hun eentje of hebben de andere spelers in de voedselketen – fabrikanten, supermarkten, consumenten – ook een verantwoordelijkheid? En welke rol kunnen de beleidsmakers in Den Haag en Brussel spelen bij deze veranderingen? Politicoloog dr. Herman Lelieveldt (UCR) ontwart de boerendiscussie en laat zien waar de politieke knelpunten zitten.

Lezing in het kader van de cursus Duurzaamheid als wereldbeeld. Ook voor niet-studenten toegankelijk. In samenwerking met de faculteit Geowetenschappen.

Heb je al een vraag voor Herman? Mail ons op info[at]sg.uu.nl, waarbij je '[at]' vervangt door '@'. We zullen je vraag proberen te bespreken met onze gasten.

Spreker

Datum & tijd
Dinsdag 2 maart 2021 (20:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Livestream link
Direct in je agenda

Over deze serie

Weg van de weerstand

Ondanks de gestelde duurzame doelen en protesten voor een beter klimaat, boeken we nauwelijks vooruitgang. Wie of wat houdt ons tegen? Hoe doorbreken we de impasse?