Science Session #9 - Waarom we de macht van grote bedrijven moeten beteugelen

31
mrt
2021

Science Session #9 - Waarom we de macht van grote bedrijven moeten beteugelen

Livestream
Science Sessions
Met filosoof Rutger Claassen onderzoeken we het rendementsdenken door bedrijven. Kunnen we multinationals dwingen meer publieke verantwoordelijkheid te nemen?

Ondanks de ongekende economische schade die de coronacrisis aanricht, profiteren aandeelhouders van grote bedrijven, zonder dat er extra geld naar de rest van het bedrijf doorstroomt. Hoe kan dit? Wat is er nodig om de uitwassen van het kapitalisme te beteugelen en de winsten van bedrijven eerlijker te verdelen in de samenleving? En wat kunnen we verwachten van de Nederlandse overheid, nu de verkiezingen net achter de rug zijn en de formatie van een nieuw kabinet net begonnen is? Met filosoof Rutger Claassen onderzoeken we het rendementsdenken door bedrijven en de gevolgen voor natuur, klimaat en mensenlevens. Kunnen we private bedrijven dwingen meer publieke verantwoordelijkheid te nemen?

Wat houdt de wetenschap bezig in deze uitzonderlijke tijden? Dat vragen we ons af in de Science Sessions. We interviewen wetenschappers over onderwerpen die ineens extra relevant zijn geworden in de coronacrisis of onderwerpen die juist ondergesneeuwd dreigen te raken. Verrassend en actueel.

Spreker

Datum & tijd
Woensdag 31 maart 2021 (20:00-20:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Livestream link
Direct in je agenda

Over deze serie

Science Sessions

Nu jij niet naar de wetenschap kan komen, brengen we de wetenschap gewoon naar jou! In de Science Sessions vragen we wetenschappers wat hen bezighoudt in deze vreemde tijden. Welke vragen moeten juist nu worden gesteld?