Science Session #10 | Windmolen in je backyard? Zo makkelijk is die energietransitie niet

19
mei
2021

Science Session #10 | Windmolen in je backyard? Zo makkelijk is die energietransitie niet

Livestream
Science Sessions
Met politicoloog en jurist dr. Sanne Akerboom onderzoeken we de juridische en politieke kaders van de duurzame energietransitie. Hoe zorgen we voor goede wet- en regelgeving, zonder maatschappelijk draagvlak te verliezen?

Nederland wordt steeds groener. Windmolenparken schieten als paddenstoelen uit de grond en zonnepanelen zijn niet langer een uitzondering. In een jaar tijd wekken we dubbel zoveel duurzame energie op en de komende jaren moet dit alleen nog maar groeien. Toch klinkt er steeds vaker protest. We zijn massaal voor windenergie, maar niet ten koste van ons uitzicht en de mogelijke schadelijke gevolgen voor de gezondheid. Wat is het weerwoord van burgers waard? Hoeveel invloed hebben zij op de politieke besluitvorming? En hoe kunnen we een duurzame energietransitie waarborgen zonder verzet? Een gesprek met politicoloog en jurist dr. Sanne Akerboom.

Wat houdt de wetenschap bezig in deze uitzonderlijke tijden? Dat vragen we ons af in de Science Sessions. We interviewen wetenschappers over onderwerpen die ineens extra relevant zijn geworden in de coronacrisis of onderwerpen die juist ondergesneeuwd dreigen te raken. Verrassend en actueel.

LIVE DEELNEMEN?

Studeer je aan de Universiteit Utrecht en wil je live bij het gesprek met Sanne Akerboom aanwezig zijn? Volg dan deze link om je in te schrijven en neem de barcode die je krijgt op 19 mei mee naar TivoliVredenburg (Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht). Er is beperkt plek dus wees er snel bij!

Spreker

Datum & tijd
Woensdag 19 mei 2021 (20:00-21:00)
Voertaal
Nederlandstalig
Livestream link
Direct in je agenda

Over deze serie

Science Sessions

Nu jij niet naar de wetenschap kan komen, brengen we de wetenschap gewoon naar jou! In de Science Sessions vragen we wetenschappers wat hen bezighoudt in deze vreemde tijden. Welke vragen moeten juist nu worden gesteld?