De Futuristen - (Nooit meer) werken in de stad van de toekomst?

12
feb
2021

De Futuristen - (Nooit meer) werken in de stad van de toekomst?

Livestream
De Futuristen
Planoloog prof. Maarten Hajer onderzoekt met de theatermakers van het NUT de toekomst van werk.

Hier wonen, dáár werken. Zo zag het leven in de stad er voor de coronacrisis uit. We namen de auto, fiets of trein naar kantoor of fabriek en daar brachten we dan het grootste deel van onze dag door. Het typeert de moderne stad. Functioneel. Geordend. Gemaakt om productief te zijn. Is er nog wel genoeg ruimte voor spontane ontmoeting en creativiteit? Kunnen we de stad ook anders inrichten?

Bij de eerste editie van De Futuristen in 2021 is onze gast planoloog prof. dr. Maarten Hajer. Hij is directeur van de Urban Futures Studio van de Universiteit Utrecht en onderzoekt daar de toekomst van de stad. In een unieke combinatie van interview en theater, vragen we hem naar zijn visie, en presenteren theatermakers, muzikanten en schrijvers een voorstelling gebaseerd op die visie. Een voorstelling die ze in één dag hebben bedacht. Verser kan niet!

Let op: Dit evenement zou aanvankelijk verdeeld over twee dagen plaatsvinden, 11 en 12 februari. We hebben ervoor gekozen het interview en de voorstelling samen te voegen op 12 februari.  

Over de Futuristen

De Futuristen is een spannende denkexercitie waarin theatermakers met wetenschappers de toekomst onderzoeken. Acteurs, schrijvers en muzikanten presenteren een unieke, dagverse voorstelling geïnspireerd op een interview met een toekomstige Nobelprijswinnaar.

In samenwerking met het Nieuw Utrechts Toneel en het Descarte Centre.

Sprekers

Datum & tijd
Vrijdag 12 februari 2021 (20:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Livestream link
Direct in je agenda

Over deze serie

De Futuristen

Wetenschappers en theatermakers verkennen de toekomst van de dood. Doe je mee?