De Duiders | Ongelijkheid op de woningmarkt

7
okt
2021

De Duiders | Ongelijkheid op de woningmarkt

De Duiders
Wetenschappers over het nieuws van de dag. In de eerste editie: sociaal geograaf Wouter van Gent over ongelijkheid op de woningmarkt.

Hoge woontorens met luxe appartementen, chique delicatessenwinkels en dure auto’s in de straat. Nederlandse steden veranderen in rap tempo in enclaves voor de rijken. In de Rotterdamse Tweebosbuurt worden sociale huurwoningen gesloopt om plaats te maken voor vrije sector huur. En Utrecht bouwt huizen bij het station en de Merwedekanaalzone, maar wie kunnen die betalen?

De kloof tussen de winnaars en de verliezers op de woningmarkt wordt steeds groter. Hoe komt dit? En wat kunnen we er aan doen? In deze eerste editie van De Duiders bespreken we met sociaal geograaf dr. Wouter van Gent (UvA) de oorzaken van de wooncrisis, de gevolgen van gentrificatie, en hoe je met goed beleid de groeiende ongelijkheid kan aanpakken. Hoe blijft de stad een plek voor mensen met een grote én een kleine portemonnee?

---

Heb jij ook zo’n behoefte aan goede duiding van de actualiteit? Kom dan naar De Duiders. Iedere maand geeft een wetenschapper tekst en uitleg bij de stroom aan nieuwsberichten die ons iedere dag bereikt. Wat is de stand van het onderzoek? Hoe verhoudt de wetenschap zich tot de politieke en maatschappelijke realiteit? En hoe volledig is de berichtgeving eigenlijk?

I.s.m. TivoliVredenburg.

Dit event is ook live te volgen via YouTube.

Let op! Toegang tot dit event krijg je alleen via een entreeticket én een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs). Meer informatie hierover vind je op rijksoverheid.nl. Het coronatoegangsbewijs kun je laten zien met de CoronaCheck-app of op papier.

Spreker

Datum & tijd
Donderdag 7 oktober 2021 (20:15-21:15)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Zie ook
Direct in je agenda

Over deze serie

De Duiders

Iedere maand geeft een wetenschapper tekst en uitleg bij de stroom aan nieuwsberichten die ons iedere dag bereikt.