Science Café - Het weer

28
sep
2020

Science Café - Het weer

Science Café Utrecht
Weinig is zo vanzelfsprekend als de dagelijkse weersvoorspelling. Hoe ziet de toekomst van de meteorologie eruit? Met o.a. dr. Peter Kuipers Munneke, prof. Gerard van Steenhoven en dr. Claudia Wieners.

Niets is zo veranderlijk als het weer. En toch weten meteorologen steeds beter te voorspellen wat ons te wachten staat. Niet onbelangrijk in een tijd waarin klimaatverandering tot extreme hitte en hevige hoosbuien leidt. Tijdens het Science Café zetten we het weer in het zonnetje. Weerman en klimaatwetenschapper dr. Peter Kuipers Munneke (UU) vertelt over de mooiste weersfenomenen in de herfst, directeur van het KNMI prof. Gerard van Steenhoven legt uit hoe we onze weersvoorspellingen nóg beter kunnen maken, en klimaatonderzoeker dr. Claudia Wieners (UU) praat ons bij over de laatste  ontwikkelingen op het gebied van geo-engineering. Kunnen we met technologische ingrepen de wereldwijde temperatuurstijging tegenhouden?

Dit Science Café is de aftrap van de Weerchallenge. Weet jij wat heiligenschijn is? Of een jakobsladder? Voor kenners van het weer zijn het bekende fenomenen. Met een beetje geluk kan jij ze ook zien. Zeker in oktober, want dat is dé weermaand bij uitstek. Tijdens de Weerchallenge roepen we je op om naar buiten te gaan, naar boven te kijken en foto’s van wat je ziet te delen. Doe je mee? Weerman en klimaatwetenschapper dr. Peter Kuipers Munneke (UU) legt in een aantal vlogs uit hoe herfstige weersfenomenen ontstaan.

 

Sprekers

Datum & tijd
Maandag 28 september 2020 (20:30-22:00)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Direct in je agenda

Over deze serie

Science Café Utrecht

Hoe komen we samen uit de wooncrisis? Wat zijn de oorzaken van een depressie? En wie is er verantwoordelijk voor de vervuilde lucht die wij inademen? In het Science Café zoeken we samen met wetenschappers naar antwoorden.