Hoe blijft Nederland bereikbaar?

11
feb
2020

Hoe blijft Nederland bereikbaar?

Pompen of verzuipen
Hoe richten we het OV zo in dat mensen op een duurzame, snelle én aantrekkelijke manier van deur tot deur kunnen reizen? Met dr. ir. Niels van Oort.

Minder autogebruik, meer openbaar vervoer. Iedereen met een hart voor het milieu roept het al jaren. Ondertussen blijft de overheid investeren in wegen. Tot 2030 komt er zeker 1000 kilometer aan rijstroken bij, ook al toont onderzoek aan dat dit het aantal files niet zal verminderen. Tegelijkertijd zien we dat ook het huidige OV niet berekend is op het toenemende aantal gebruikers. Steeds meer mensen nemen de trein naar het werk, met overvolle rijtuigen en perrons tot gevolg.

Dr. ir. Niels van Oort (Smart Public Transport Lab, TU Delft) onderzoekt hoe we de toegenomen mobiliteit het hoofd kunnen bieden. Hij vertelt over treinen, deelsteps en OV-fietsen. Hoe richten we het OV zo in dat mensen op een duurzame, snelle én aantrekkelijke manier van deur tot deur kunnen reizen?

Deze serie is georganiseerd in samenwerking met de hub Transforming Infrastructures for Sustainable Cities. 

Spreker

Datum & tijd
Dinsdag 11 februari 2020 (20:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol.
Zie ook
Direct in je agenda

Over deze serie

Pompen of verzuipen

Oude vertrouwde infrastructuren moeten drastisch op de schop om onze manier van leven duurzaam te maken. Hoe gaan we dat doen?