Een creatief mengsel

9
mei
2016

Een creatief mengsel

Een creatief mengsel
Doorlopen kunstenaars en wetenschappers hetzelfde maakproces? Prof. Sven Dupré gaat in gesprek met beeldend kunstenaar Levi van Veluw.

Vaak komen kunst en wetenschap samen in techniek, denk bijvoorbeeld aan film en fotografie. Zonder speciale lichttechnieken zouden diepere lagen achter schilderijen onontdekt blijven. Ook bij de restauratie en conservering van kunstobjecten zijn wetenschappers onontbeerlijk. De productie van deze objecten leunt oorspronkelijk op kennis uit theologie, anatomie, natuur- en wiskunde. En alchemisten en telescopen zijn onderdeel van de geschiedenis van wetenschap, maar ook van kunst.

Jaarlijks organiseert Studium Generale de Kunst & Wetenschapslezing. De wereld ordenen, ervaren en begrijpen kan met wetenschap, maar ook aan de hand van kunst. Dit voorjaar nemen prof. dr. Sven Dupré (hoogleraar Geschiedenis van kunst, wetenschap en techniek, UU) en kunstenaar Levi van Veluw je mee in de wereld van materialen en technieken – van verfrecept tot tekening en van glas tot plastic. Wat vertelt ons dit over kunst en wetenschap toen en nu?

Deze lezing was oorspronkelijk op 18 april, maar wegens ziekte verplaatst naar 9 mei.

Sprekers

Datum & tijd
Maandag 9 mei 2016 (18:00-19:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol.
Direct in je agenda

Over deze serie

Een creatief mengsel

Wetenschap en techniek zijn van grote invloed op de kunst. Prof. dr. Sven Dupré laat dit zien aan de hand van prachtige historische en hedendaagse voorbeelden.