Waarom we moeten praten over racisme en discriminatie in de zorg

De politie, de Belastingdienst en het onderwijs liggen sinds de antiracistische protesten onder een vergrootglas. Maar hoe zit het met discriminatie in de medische wereld? Een gesprek over de (ir)relevantie van etniciteit en afkomst in de spreekkamer en het lab. Met kinderarts dr. Jamiu Busari (Maastricht University), huisarts prof. dr. Maria van den Muijsenbergh (Radboudumc) en senior fellow inclusief onderwijs dr. Gönül Dilaver (UMC Utrecht).

Science Café Utrecht

Is empathie de oplossing voor al onze maatschappelijke problemen? Hoe houden we massahysterie in toom? Zijn verslavende pijnstillers echt zo gevaarlijk? En waarom vinden we ouder worden vaak zo lastig? In vier nieuwe Science Cafés gaan we dit najaar met wetenschappers in gesprek over vragen die ons allemaal aangaan. Kom ook en discussieer mee.